Ramasser des coquillages
Majdnem elfelejtettem
beszamolni egy masik kulinaris elmenyemrol. COQUILLAGE. El nem tudom
mondani hanyszor hallottam: ramasser des coquillages… (gyujteni) Nagyjabol
kezdtem megerteni, h ez valami kagylo, vagy rak… de biztos, h a tengerparton
gyujtik. Aztan egyik munkatarsam megkerdezte, h van-e kedvem hetvegen ‘ramasser
des coquillages’. Gondoltam van.
Kikocsikaztunk a varosbol, nyilvan hogy minel kevesebb legyen a szennyezodes…
(varosok… ah…) es egy kis gereblyevel es kosarral utrakeltunk es kerestuk a coquillage-okat.
Ujra gyereknek ereztem magam :
“itt egy, itt is egy, ez jo ? “ Nagyon lelkesen kerestem a kis kagylokat
(vegulis kagylo, neha rak, aki egy csigahejban lakik), talaltam is jo sokat. De
vegig ugy voltam vele, h munkatarsamnak adom. Nem is tudom, h kell megfozni,
meg annyira nem is szeretem az ilyen dolgokat. Sajnos nekem a kagylo, beka,
csiga egy kategoria… De mikor vegeztunk
es mondtam, h ezt igy neked szantam o egybol: Szo sem lehet rola! Nagyon finom,
nagyon jo… igy meg igy kell megcsinalni. Szoval beleegyeztem. Szepen hazamentem
es elkezdtem elkesziteni.
Egy orat
aztatjuk sos vizben. Ez a szennyezodesek miatt. Szepen kiazik a homok. Utana
egyesevel megtisztogatjuk, megnezzuk, h jol zar-e, mert ami nem az nem jo.
Utana (szegenyeket) meg kell fozni. Epp csak felforr es mar kesz is. A kis
kagylok kinyilnak es ott talaljuk szegeny halott kagylokat. Ekkor szepen
kiszedegetjuk (eleg pepecselos) es kapunk egy maraknyi kagylohust. En jo sok
hagymaval, jo kis magyar csipos paprikaval keszitettem el. Melle rizst
foztem ki. De nem igazan tudtam jo izut enni… De hat ilyen a berogzodes. Talan majd valtozik. Meg mindig van
7 honapom itt. Meg kiserletezgethetek sokat… :)
Je ramasse des coquillages. :) |
én szeptemberben csináltam ezt, van is róla egy cikkem a blogomban :) nekem elkészítették és ízletes volt :) ilyen vajas-petrezselymes mustáros volt hozzá a szósz, olyan amivel a csigákat is megtöltik :D én is baromira élveztem a kagylóvadászatot :D
VálaszTörlésLehet a vajas-petrezselymes-mustaros cuccal jobb... xD en ilyen magyarosan keszitettem... Nem is volt olyan huu de jo... a munkatarsam fokhagymasra eskuszik... nekem a szedes resze jobban bejon, mint az eves resze... legkozelebb tenyleg csak ugy megyek ha masnak szedek... :)
VálaszTörlés