Ramasser des coquillages
Majdnem elfelejtettem beszamolni egy masik kulinaris elmenyemrol. COQUILLAGE. El nem tudom mondani hanyszor hallottam: ramasser des coquillages… (gyujteni) Nagyjabol kezdtem megerteni, h ez valami kagylo, vagy rak… de biztos, h a tengerparton gyujtik. Aztan egyik munkatarsam megkerdezte, h van-e kedvem hetvegen ‘ramasser des coquillages’. Gondoltam van. Kikocsikaztunk a varosbol, nyilvan hogy minel kevesebb legyen a szennyezodes… (varosok… ah…) es egy kis gereblyevel es kosarral utrakeltunk es kerestuk a coquillage-okat. Ujra gyereknek ereztem magam : “itt egy, itt is egy, ez jo ? “ Nagyon lelkesen kerestem a kis kagylokat (vegulis kagylo, neha rak, aki egy csigahejban lakik), talaltam is jo sokat. De vegig ugy voltam vele, h munkatarsamnak adom. Nem is tudom, h kell megfozni, meg annyira nem is szeretem az ilyen dolgokat. Sajnos nekem a kagylo, beka, csiga egy kategoria… De mikor vegeztunk es mondtam, h ezt igy neked szantam o egybol: Szo sem lehet rola! Nagyon finom, n